Τελευταία ενημέρωση 22:30

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 10 το βράδυ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δύο ώρες νωρίτερα σε διώροφη αποθήκη των «Μύλων Κρήτης» στην Σούδα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των μεγάλων σιλό της εταιρείας και της πλατείας της Σούδας ενώ Νότια της αποθήκης υπάρχουν σπίτια και καταστήματα. Στην συγκεκριμένο κτίριο αποθηκεύεται ηλιόπιτα, ένα μίγμα που τοποθετείται στις ζωοτροφές και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά οφείλεται σε αυτανάφλεξη.

Πάντως οι πρώτες φλόγες έγιναν αντιληπτές από περίοικους οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων. Πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άντρες οι οποίοι ξεκίνησαν τις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι φλόγες έφταναν μέχρι την οροφή.

Οι αποπνικτικοί καπνοί που είχαν κατακλύσει , όχι μόνο την αποθήκη, αλλά ολόκληρο το κέντρο της Σούδας, δυσχέραιναν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι εξοπλισμένοι με μάσκες και φιάλες οξυγόνου κατάφεραν να μπουν μέσα στην αποθήκη και με συντονισμένες ενέργειες να τιθασεύσουν τις φλόγες, ενώ στην συνέχεια εντόπισαν και τις εστίες , θέτοντας την πυρκαγιά Υπό έλεγχο.

Στην περιοχή κατέφθασαν και αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί, ενώ στο σημείο πήγε και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με τους αντιδημάρχους Μανούσο Λιονάκη και Χρυσή Μιχαηλάκη Χατζηδάκη. Μάλιστα στην διάθεση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής υπηρεσίας τέθηκε και το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων, ενώ στις προσπάθειες των πυροσβεστών συνέδραμαν και εργαζόμενοι των «Μύλων Κρήτης» που έσπευσαν μόλις ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά.

Δείτε το παρακάτω αποκλειστικό βίντεο που έστειλε αναγνώστης του Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook