Επταήμερες κρουαζιέρες με home port το λιμάνι του Ηρακλείου και με το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica, ξεκινά η εταιρεία Costa Cruises.

Εκτιμάται ότι , περίπου 2.500 επιβάτες θα επιβιβάζονται και θα αποβιβάζονται από το λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχουν στις κρουαζιέρες αυτές.

Η πρώτη κρουαζιέρα υπο τον τίτλο "Πανόραμα Αιγαίου και Σμύρνη από Ηράκλειο" θα έχει αναχωρήσεις στις 29 Ιουνίου, στις 6,13,20,27 Ιουλίου, στις 3,10,17,24,31 Αυγούστου και στις 7 Σεπτεμβρίου με το εξής πρόγραμμα :

Ηράκλειο – Κως – Σάμος – Σμύρνη – Μύκονος – Σαντορίνη – Ρόδος – Ηράκλειο.Η δεύτερη κρουαζιέρα υπο τον τίτλο "Στους Αγίους Τόπους από Ηράκλειο" θα έχει αναχωρήσεις στις 14,21,28 Σεπτεμβρίου και στις 5,12,19 Οκτωβρίου με το εξής πρόγραμμα :
Ηράκλειο – Σαντορίνη – Χάιφα – Λεμεσός – Αλάνυα – Ρόδος – Ηράκλειο.

Επίσης το Costa Atlantica θα κάνει δύο ακόμη κρουαζιέρες με home port το λιμάνι της Ρόδου και με ελλιμενισμό στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το Costa Atlantica

  

Με ύψος όσο ένα κτίριο με 20 πατώματα και σχεδόν 300 μέτρα μακρύ το Costa Atlantica είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης. Τα ονόματα για τα 12 καταστρώματα είναι εμπνευσμένα από τα έργα του Ιταλού σκηνοθέτη Federino Fellini.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 2.112 έως 2.680 επιβάτες και 920 άτομα πλήρωμα ενώ διαθέτει 1.056 καμπίνες.Το ''Cafe Florian'' είναι απομίμηση του διάσημου καφέ της Πλατείας Σαν Μάρκο στην Βενετία. Στο ψηλότερο μέρος του πλοίου υπάρχει το ''Club Restaurant'' με γυάλινο ταβάνι και γυάλινες σκάλες.

Γενικά Χαρακτηριστικά Κρουαζιεροπλοίου:

  

- 999 καμπίνες, 620 με ιδιωτικά μπαλκόνια,
- 58 σουίτες όλες με ιδιωτικό μπαλκόνι,
- 3 εστιατόρια συμπεριλαμβανόμενο και το 'Club Atlantica' όπου χρειάζεται κράτηση,
- 12 μπαρ, συμπεριλαμβανόμενο και το ''Cognac & Cigar'' μπαρ και το ''wine'' μπαρ.
- 3 πισίνες, 1 με πτυσσόμενη οροφή,
- 4 Jacuzzi και μία νεροτσουλήθρα,
- Αθλητικό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων,
- Εξωτερικό γήπεδο για τρέξιμο (110 μέτρα)
- Γυμναστήριο, Χαμάμ, Σάουνα, Θεραπείες για καλή φυσική κατάσταση καλύπτουν 1,000 τετραγωνικά μέτρα,
- Θέατρο 1180 θέσεων σε 3 καταστρώματα,
- Casino & Disco,
- Αίθουσα με Internet και βιβλιοθήκη,
- Ηλεκτρονικά παιχνίδια, παιδότοπος (Squok Club), παιδική πισίνα,
- Εμπορικό κέντρο