''Τα παλαιά πολιτικά κόμματα δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τα νοσηρά φαινόμενα που οδήγησαν στην καταστροφή της οικονομίας και την αποσύνθεση της κοινωνίας'' τονίζει με ανακοίνωσή του ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής της ''Δημιουργίας Ξανά'', σχολιάζοντας την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά στην Ελλάδα.

''Ντροπή και λύπη αισθάνονται όσοι διαβάζουν την έκθεση της οργάνωσης ''Διεθνής Διαφάνεια'' (Transparency International), σχετικά με τη διαφθορά στην Ελλάδα, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η χώρα μας, όχι απλά δεν έχει επιτύχει κάποια πρόοδο στην ''μάχη'' κατά της διαφθοράς, αλλά κατά τα φαινόμενα, ούτε καν καταβάλλει κάποια προσπάθεια για να καταπολεμήσει τα νοσηρά φαινόμενα που έχουν συμβάλει στην καταστροφή της οικονομίας και στην αποσύνθεση της κοινωνίας μας.

Πώς να δώσουν τη θεραπεία αυτοί που προκάλεσαν την αρρώστια

Η μάχη κατά της διαφθοράς δε μπορεί να δοθεί από τα παλαιά πολιτικά κόμματα και τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την γιγάντωση του καταστροφικού αυτού φαινομένου στην Ελλάδα. Τη θεραπεία δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που προκάλεσαν την αρρώστια.

Στη μάχη κατά της διαφθοράς χρειάζονται νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες πολιτικές. Ο συνδυασμός ''Δημιουργία, ξανά!'' προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σχετικά με το ρόλο του πολιτικού συστήματος στη διοίκηση της χώρας, το ζήτημα της ασυλίας των βουλευτών, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τον έλεγχο των διοικητικών υπαλλήλων.

Λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να υπάρξει θέληση και πρόσωπα που θα τις εφαρμόσουν''.