H αυστραλιανή κυβέρνηση υπενθύμισε ότι έως τις 6 Ιουλίου θα δέχεται υποψηφιότητες για άτομα που θα στελεχώσουν τις Υπουργικές Συμβουλευτικές Επιτροπές της από την ελληνική και άλλες μεγάλες μεταναστευτικές κοινότητες της χώρας, ο οποίες θα γίνουν δίαυλοι επικοινωνίας των κοινοτήτων τους με τα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης, της υπουργού Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και των ομογενών βουλευτών Μαρίας Βαμβακινού και Στιβ Γεωργανά, η Ελληνική Επιτροπή θα απαρτίζεται από δέκα αντιπροσώπους της ομογένειας με τεκμηριωμένες γνώσεις και ευρεία δράση στους τομείς επαγγελματικής ή εθελοντικής δραστηριότητάς τους. Συμπρόεδροι της Ελληνικής Επιτροπής θα είναι η Μαρία Βαμβακινού και ο Στιβ Γεωργανάς, τα δύο μέλη της Εργατικής κυβέρνησης Γκίλαρντ, που αγωνίζονται σε όλα τα επίπεδα για τα συμφέροντα της ομογένειας.

Οι ομογενείς, που θα ενδιαφερθούν να στελεχώσουν την Επιτροπή, πρέπει να είναι άτομα με γνώσεις των αναγκών της ομογένειας, γνώστες του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, να έχουν απήχηση στην ομογένεια, πείρα στις συναλλαγές και συνεργασία με την πολιτική εξουσία και επικοινωνιακές ικανότητες.

Ο κ. Γεωργανάς χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης «πρωτοποριακή», που ανοίγει νέα σελίδα στην επικοινωνία και τη συνεργασία των εθνοτικών ομάδων με την εθνική κυβέρνηση.

Για τον ρόλο του αλλά και το ρόλο της Μαρίας Βαμβακινού, ως συμπρόεδροι της Ελληνικής Επιτροπής, ο κ. Γεωργανάς δηλώνει, ότι «θα είναι οι σύνδεσμοι της ομογένειας με την πρωθυπουργό και τους υπουργούς και οι φωνές του Ελληνισμού στις συζητήσεις και το σχεδιασμό πολιτικής της κυβέρνησης Γκίλαρντ».

Η Κ. Βαμβακινού συμφωνεί απόλυτα με το συμπρόεδρό της και προσθέτει ότι «η επιλογή των κατάλληλων αντιπροσώπων μας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», αλλά υπογραμμίζει, και αυτή, την ανάγκη «να επιλέξουμε τους καλύτερους από την πρώτη και τη δεύτερη γενιά Ελληνοαυστραλών, διότι κάθε γενιά Ελλήνων έχει τις δικές τη ανάγκες, για τις οποίες θα πρέπει να φροντίζουμε χωρίς ηλικιακά κριτήρια, αλλά με βασικό κριτήριο την εξασφάλιση των αναγκαίων υπηρεσιών από το κράτος».

Η κ. Βαμβακινού εξηγεί, ότι «η Ελληνική Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά υπό την προεδρία της ίδιας και του κ. Γεωργανά και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο με τον υπουργό Μετανάστευσης και την υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων. Επιπροσθέτως, η επιτροπή θα συναντάται μία φορά το χρόνο με την πρωθυπουργό και άλλους υπουργού της κυβέρνησης, σε ειδική συνεδρίαση που θα οργανώνεται με κυβερνητική μέριμνα».

Τέλος, η κ. Βαμβακινού δηλώνει βέβαιη, ότι «η ομογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόκληση συγκρότησης Ελληνικής Επιτροπής, η οποία θα ιεραρχήσει σωστά και θα προωθήσει με θέρμη και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες του Ελληνισμού».

(greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook