Για τις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη εν όψει της έλευσης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα την Πέμπτη.

Προηγήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη δύσκολη διαπραγμάτευση, ενώ αυτή την ώρα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις άμεσες προτεραιότητες της τρόικας, όπως είναι η εξειδίκευση των μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2013-2014, η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, η άμεση υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων που χαρακτηρίζονται «ώριμες» (ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κέντρο Τύπου IBC), η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και η ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «αποκρούσει» ψηφισμένα μέτρα στο Μνημόνιο 2 όπως η μείωση των Ειδικών Μισθολογίων στο Δημόσιο 12% κατά μέσο όρο από 1ης Ιουλίου (αφορά δικαστικούς, ιατρούς, καθηγητές πανεπιστημίου, ένστολους, κληρικούς) και οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Βασικό αίτημα της ελληνικής πλευράς είναι η επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο έτη, ως το 2016.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει λίστα άμεσων ενεργειών στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων και αναφορικά με την προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Στην Αθήνα φτάνει τη Δευτέρα και ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα γίνουν οι συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ με