Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται ο καταμερισμός ρόλων στη βάση των επιτροπών της Βουλής, καθώς και οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το απόγευμα θα συνεδριάσει η γραμματεία του ΣΥΝ, προκειμένου να ξεκαθαριστούν θέματα για τη λειτουργία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτήν τη στιγμή τους βασικούς τομείς της «σκιώδους κυβέρνησης» αναλαμβάνουν:

Ο Θ.Δρίτσας τα θέματα Ναυτιλίας, ο Τ.Κουράκης της Παιδείας, η Ρ.Δούρου των εξωτερικών σχέσεων, η Σ.Σακοράφα της δημόσιας διοίκησης, η Ζ.Κωνσταντοπούλου της δικαιοσύνης.

Ακόμη, τον τομέα της Εργασίας θα αναλάβει είτε ο Δ.Στρατούλης, είτε ο Αλ.Μητρόπουλος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπεύθυνος στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας πιθανότατα θα οριστεί ο Γ.Σταθάκης, καθώς ο Γ.Δραγασάκης ορίστηκε 4ος αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ θα έχει κεντρικό ρόλο στην μετεξέλιξη του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.

Ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ανέλαβαν οι Δ.Παπαδημούλης και Π.Λαφαζάνης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook