Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται ο καταμερισμός ρόλων στη βάση των επιτροπών της Βουλής, καθώς και οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το απόγευμα θα συνεδριάσει η γραμματεία του ΣΥΝ, προκειμένου να ξεκαθαριστούν θέματα για τη λειτουργία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτήν τη στιγμή τους βασικούς τομείς της «σκιώδους κυβέρνησης» αναλαμβάνουν:

Ο Θ.Δρίτσας τα θέματα Ναυτιλίας, ο Τ.Κουράκης της Παιδείας, η Ρ.Δούρου των εξωτερικών σχέσεων, η Σ.Σακοράφα της δημόσιας διοίκησης, η Ζ.Κωνσταντοπούλου της δικαιοσύνης.

Ακόμη, τον τομέα της Εργασίας θα αναλάβει είτε ο Δ.Στρατούλης, είτε ο Αλ.Μητρόπουλος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπεύθυνος στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας πιθανότατα θα οριστεί ο Γ.Σταθάκης, καθώς ο Γ.Δραγασάκης ορίστηκε 4ος αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ θα έχει κεντρικό ρόλο στην μετεξέλιξη του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.

Ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ανέλαβαν οι Δ.Παπαδημούλης και Π.Λαφαζάνης.

 

in.gr