Της φυλακής τα σίδερα «ρεμβάζει» εδώ και λίγες ώρες το πρώην μέλος του συγκροτήματος των Iron Maiden Paul Andrews, καθώς κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση του βρετανικού δημοσίου.

Ο 52χρονος θρύλος της Heavy metal, γνωστός σε εκατομμύρια φαν του συγκροτήματος ως Paul Di'Anno κατηγορούνταν πως κατέθεσε ψευδή φορολογικά στοιχεία ύψους 45.000 λιρών Αγγλίας καθώς και πως εξαπάτησε το δημόσιο, δηλώνοντας ψευδώς αναπηρία.

Συγκεκριμένα, ο πρώην τραγουδιστής είχε δηλώσει στις βρετανικές αρχές πως έπασχε από μια ασθένεια στο νευρικό σύστημα και δυσκολευόταν στην κίνηση, με αποτέλεσμα το βρετανικό κράτος να του χορηγεί  επιδόματα σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει.

Η «ιδιοφυής» απάτη του ωστόσο αποκαλύφθηκε μέσα από ένα βίντεο που διέρρευσε στο Youtube, το οποίο χαρακτηριστικά τον έδειχνε να επιδίδεται σε…ακροβατικά κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας.

Όταν οι επιθεωρητές του Ταμείου Πρόνοιας και Συντάξεων είδαν το βίντεο, άρχισαν να διατυπώνουν πολλά ερωτήματα. Τελικά συνελήφθη πέρυσι στο αεροδρόμιο του Χίθροου και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε ενώπιων του Δικαστηρίου του Salisbury Crown, όπου άκουσε από τον Δικαστή να του απαριθμεί μια σειρά από αδικήματα τα οποία και τον οδήγησαν σχεδόν ένα μήνα αργότερα στη φυλακή.  

Ο γεμάτος tattoo ροκάς εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο με ένα γκρι σκούφο και ένα μαύρο blazer και παραδέχτηκε την ενοχή του.

Το πάλαι πότε αστέρι του ροκ έπειτα από μια έντονη, υπέρλαμπρη και μοναχική κάποιες στιγμές καριέρα ρίχτηκε απότομα στο σκοτάδι…