Την συμπαράστασή του στον αγώνα των γιατρών του ΕΣΥ, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Αναλυτικότερα στην σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

\”Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους καθώς δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, και περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει κάποια δέσμευση για την αποπληρωμή τους.

Οι συνάδελφοι διεκδικούν το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διεκδικούν επίσης τη στήριξη ενός ασφαλούς συστήματος εφημεριών στις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας και την κάλυψη των επειγουσών ανάγκων σε γιατρούς των υποστελεχωμένων οργανισμών του ΕΣΥ. Τέλος, τη διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης των τρεχουσών αναγκών των Νοσοκομείων σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και συντήρηση του εξοπλισμού.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, μέχρι να πληρωθούν. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά, τα οποία αντιμετωπίζονται όπως πάντα με υπευθυνότητα και με τους όρους της Ιατρικής Επιστήμης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων πιστεύει στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα εθνικής σημασίας σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο να αποτελεί έναν καθολικό, ισότιμο και ποιοτικό μηχανισμό παροχής Υγείας, με δωρεάν πρόσβαση για όλους του πολίτες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαρίσταται στον αγώνα επιβίωσης των συναδέλφων γιατρών του νοσοκομείου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Καλεί τους πολίτες των Χανίων να κατανοήσουν την επιτακτικότητα και τη σοβαρότητα των στιγμών και να βοηθήσουν με τη στάση τους στην προσπάθεια για ένα Σύστημα Υγείας που να μην νοσεί βαριά το ίδιο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook