Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, κ. Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ.

Ο εντεταλμένος της Μέρκελ μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει συναντήσεις στο ΙΤΕ και την συγκέντρωση στο χώρο του Ιδρύματος Πολιτών Κατά του Χρέους ,εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ακόμη και βουλευτών (Κριτσωτάκης, Μαριάς) κρίθηκε προτιμότερο να μεταβεί στην Περιφέρεια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων : ''Δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάπτυξη, όμως τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται με τη συμμετοχή των πολιτών΄.''

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς δήλωσε σε υψηλούς τόνους: '' Να φύγει από την Κρήτη ο Φούχτελ και να πάψει να προκαλεί. Η Ελλάδα δεν πωλείται και τα «ασημικά» της Κρήτης δεν πρόκειται να αποτελέσουν βορά στις ορέξεις της Μέρκελ, του Φούχτελ και του Δ΄Ράιχ.''

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στις 11.00 οπότε και θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.

Άλλωστε ήδη βρίσκονται στην πλατεία ελευθερίας συγκεντρωμένοι(φώτο) οι οποίοι με πανό εκδηλώνουν την αντίθεση τους στην παρουσία του Γερμανού Αξιωματούχου στην Κρήτη. 

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη Φούχτελ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δεν έχει σχέση με την προηγούμενη παρουσία του στο νησί και το Ηράκλειο, οπότε λόγω της μυστικότητας που έγινε δεν έφερε παρατράγουδα.