Στο Θέατρο των Αγρών, σμίγουν το Σάββατο 21 Ιουλίου, οι Χαϊνηδες, με τη σύμπραξη μελών του ιστορικού συγκροτήματος των Μode Plagal και της ομάδας χορού και ακροβασίας «…κι όμως κινείται», στην παράσταση \”Θεοί και Δαίμονες\”.

Σ΄ αυτό το παράξενο μουσικό ταξίδι περιπλέκονται παραδόσεις, ρυθμοί, ηχοχρώματα, αρχετυπικά σύμβολα, αρχαίοι και σύγχρονοι μύθοι, μυσταγωγία και έκσταση.

Θεοί, μάγοι, γητευτές, ακροβάτες, αντάρτες, φτωχοδιάβολοι, τίγρεις, γεράκια, κουρσάροι και ληστές παρελαύνουν μπροστά σας, αιώνιοι ταξιδιώτες, που ενσαρκώνονται από ένα θίασο 13 αμετανόητων τσιρκολάνων.

Η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση.

Σ΄ αυτή την παράσταση, στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι, οι Χαίνηδες επιστρέφουν σ ένα γνώριμο και αγαπημένο συναυλιακό τους χώρα με μια συναυλία που έχει μεγάλο πλάτος. Ξεπερνά τα σύνορα του κρητικού ήχου φτάνει μέχρι τις τζαζ παραπομπές , περνά από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.

Αυτοί είναι οι Χαϊνηδες ταξιδευτές του χρόνου με μουσικές που η δεξιοτεχνία τους μπορεί να τις εναλλάσσει από το παλιό στο σύγχρονο, πάντα όμως με έναν κοινό παρανομαστή τη διάθεση -όλο αυτό το σύνολο της συναυλίας- να γίνει πότε ένα διονυσιακό γλέντι πότε ένα κρητικό.

Πολλά διαφορετικά όργανα (φυσικά και ηλεκτρικά), σώματα δονούμενα και αιωρούμενα,
σε μια παράσταση άκρως επικίνδυνη γι αυτούς που θέλουν να ζουν συνηθισμένα..

Τους Χαίνηδες αποτελούν οι: Δημήτρης Αποστολάκης – Λύρα, φωνή, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης –
Ακουστική κιθάρα, φωνή, Μαρία Κώτη – Φωνή, Αλέξης Νόνης – Νταούλι, νταρμπούκα, νταφ, καχάν
Δημήτρης Μπρέντας – Πλήκτρα, καβάλι, κλαρίνο, γκάιντα, Αντώνης Σκαμνάκης – Μπάσο, Μιχάλης Νικόπουλος – Μπουζούκι, Μαντολίνο, Λαούτο, Φωνή, Τάκης Κανέλλος – Ντραμς, Κλέων Αντωνίου – Ηλεκτρική κιθάρα, Θοδωρής Ρέλλος – Σαξόφωνο

Χορεύουν η Χριστίνα Σουγιουλτζή και ο Ερμής Μαλκότσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook