Έκρυθμη η κατάσταση αυτή την ώρα έξω από το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει από το πρωί το δρόμο, εμποδίζοντας τους εργαζομένους να εισέλθουν στο κτήριο.

Οι εργαζόμενοι «τρώνε ξύλο για να μπούνε στο εργοστάσιο», αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στο σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε ήδη σε εννέα προσαγωγές, όταν χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να σπάσει το μπλόκο απεργών και να μπουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο σημείο κατέφθασαν το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του εισαγγελέα, ύστερα από προσφυγή εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι ζητούσαν την παρέμβαση της πολιτείας επειδή δεν τους επέτρεπαν οι απεργοί να μπουν στον χώρο εργασίας.

Από την είσοδο της Χαλυβουργίας έγιναν έξι προσαγωγές και άλλες τρεις από κοντινό σημείο. Αυτή την ώρα παραμένουν έξω από την είσοδο περίπου 150 άτομα, καθώς και οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς όμως να υπάρχει ένταση.

Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε και σε χρήση χημικών.

Στο σημείο έχουν καταφτάσει και συμπαραστάτες από άλλα σωματεία. Οργισμένοι οδηγοί δε, που ταλαιπωρούνται απίστευτα από το μποτιλιάρισμα και τις ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί, εναντιώνονται με ύβρεις προς τους απεργούς και τα ΜΑΤ, κάνοντας το σκηνικό να θυμίζει μπαρούτι. Οι οδηγοί, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για πολύ ώρα μέχρι να περάσουν το σημείο της Χαλυβουργίας διαμαρτύρονται ότι η τροχαία δεν διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων, δίνοντας στην κυκλοφορία ακόμη μια λωρίδα από το ρεύμα καθόδου προς την Αθηνά.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς την Κόρινθο του ρεύματος ανόδου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο άνοιξε τα ξημερώματα, στις 05:30, έπειτα από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες με παρέμβασή του το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου.

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό» επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις η πολιτική πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν καθοριστική για να ανοίξει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η έξοδος της Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργίας, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ, βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Πολύ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη λεωφόρο Αθηνών, στην Ιερά Οδό και στη λεωφόρο Σχιστού προς τον Ασπρόπυργο.

Αισίως η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποφάσισε να δώσει πίστωση χρόνου λίγων ημερών στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να υποβάλει τις προτάσεις της κυβέρνησης και να μην μπει λουκέτο στη μονάδα του Ασπροπύργου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία 240 εργαζόμενοι.

Εντωμεταξύ, σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των απεργών καλεί τους εργαζόμενους σε πορείες συμπαράστασης προς το εργοαστάσιο και αύριο, Σάββατο 21 Ιουλίου, στο Εργατικό Κέντρο της Ελευσίνας θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Η Χαλυβουργία δε σταματά τον αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Συφωνιός, ο οποίος κατήγγειλε ότι η εργοδοσία αναζητά τους απεργούς ακόμη και στα σπίτια τους απειλώντας τους με απόλυση αν δεν πάνε στη δουλειά.

protothema.gr