Την έντονη ενόχληση Μητροπολιτών φαίνεται να έχει προκαλέσει η φωτογράφιση του γνωστού ηθοποιού Χρήστου Βασιλόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται γυμνός φορώντας μόνο μια Αρχιερατική Μίτρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το amen.gr, ένας εκ των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, σχολίασε χαρακτηριστικά:

"Η πράξη του σοκάρει. Η Αρχιερατική Μίτρα δεν είναι αποκριάτικο καπέλο. Έχει συγκεκριμένη λειτουργική χρήση και συμβολισμό στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας. Δεν επιτρέπεται να την χρησιμοποιεί κανένας εκτός από τους Αρχιερείς. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό; Απλά και μόνο για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας; Δεν καταλαβαίνει ότι προσβάλει κάτι που έχει σημασία για πολλούς άλλους συνανθρώπους του";

Ο νεαρός ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο εξωτερικό στο πλαίσιο επαγγελματικών υποχρεώσεών.

Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ήδη αναδημοσιευτεί από διάφορους ιστοτόπους προκαλώντας συζητήσεις στο εσωτερικό της Ιεραρχίας, μέλη της οποίας, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να κατανοήσουν τους "αισθητικούς λόγους" που επέβαλαν μια τέτοια θεματολογία στην φωτογράφιση.

news247.gr