Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, περίπου 40 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν μετά την κατάρρευση μιας στοάς ενός ορυχείου σήμερα στη νοτιοδυτική Κίνα.

Όπως διευκρίνισε το πρακτορείο, η αιτία του συμβάντος, στο ορυχείο Ανλιλάι, στην επαρχία Γκουιζιού, δεν έγινε γνωστή αμέσως, ενώ ορισμένοι από τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς.

Μέλη σωστικών συνεργείων βρίσκονται επί τόπου και προσπαθούν να διακριβώσουν πόσοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο ορυχείο, το οποίο διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 210.000 τόννων άνθρακα, ανέφερε ακόμα το Νέα Κίνα.

Τα κινεζικά ορυχεία συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα του κόσμου λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των κανονισμών εργασιακής ασφάλειας, της διαφθοράς και της επιδίωξης γρήγορου κέρδους από τους ιδιοκτήτες τους, που φέρνει σε δεύτερη μοίρα την υγεία των εργαζομένων.

Περίπου 2.000 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα το 2011 στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ο απολογισμός των θυμάτων πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.