Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί της Δευτέρας 14/3 στα Χανιά. Μάλιστα η κα Μπακογιάννη άσκησε και κριτική στο υπουργείο Υποδομών κάνοντας λόγο για πλήρη αδράνεια στο θέμα της ίδρυσης της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης ΑΕ» που , σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα ασχολείτο σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα του ΒΟΑΚ.

«Υπάρχουν θέματα που μας ανησυχούν πάρα πολύ με πρώτο θέμα την απόλυτη αδράνεια, που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στο θέμα της Εταιρείας Κρήτης – στο θέμα του Βόρειου Άξονα, ένα θέμα για το οποίο έχω προσωπικώς δεσμευτεί…» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κας Μπακογιάννη μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων κ.Μανώλη Σκουλάκη, ενώ μετά την αντίστοιχη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη είπε :

«Ο στόχος μας είναι ο Βόρειος άξονας. Είναι το νούμερο ένα θέμα το οποίο απασχολεί ολόκληρη την Κρήτη… Μείναμε σύμφωνοι με τον κ.Βουλγαράκη για κάποιες δράσεις που θα έχουμε από κοινού εμείς οι Κρητικοί για να καταφέρουμε να πείσουμε ότι για μας είναι όρος αναπτυξιακής επιβίωσης ο Βόρειος άξονας…»

Σε ότι αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, η κα Μπακογιάννη επεσήμανε πως κατά την άποψή της «θα χρειαστούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης. Το έργο είναι πολύ μεγάλο γιατί δεν μιλάμε για μπαλώματα, αλλά για έργο ανάλογο της Εγνατίας. Και αυτό απαιτεί σήμερα αποφάσεις και όχι να κρυβόμαστε πίσω από διαφωνίες οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν το έργο.»

Μονάδα Νεογνών και…..κράτος

Ερωτώμενη για το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων, η κα Μπακογιάννη αφού υπενθύμισε πως έχει ήδη υποβληθεί σχετική ερώτηση στην Βουλή από την «Δημοκρατική Συμμαχία» τόνισε πως «τρείς είναι οι βασικοί στόχοι ενός κράτους.

Η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια των πολιτών, με τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία. Η δωρεάν υγεία με ποιοτικές υπηρεσίες και η παιδεία. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν και από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ αυτά τα τρία πρέπει να γίνουν από το κράτος.

Δυστυχώς σήμερα και στα τρία αυτά η Ελλάδα παρουσιάζει τεράστιες αδυναμίες, ενώ ανθεί και βασιλεύει ένα τεράστιο κράτος που τρώει το εισόδημα των πολιτών.\”

Αεροδρόμιο Χανίων

Για το θέμα της επέκτασης του αερολιμένα Χανίων η κα Μπακογιάννη είπε πως «επειδή το αεροδρόμιο είναι ώριμο έργο πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν έτσι ώστε η τουριστική υποδομή των Χανίων να είναι ανάλογη των αξιώσεων που έχουμε».

Διοικητική μεταρρύθμιση

Για την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» τόνισε πως «πάει αργά. Έχει πάρα πολλές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα που δεν έχουν καν γραφτεί, χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα για να στηρίξουμε αυτή την θεσμική αλλαγή».

Πάντως χαρακτήρισε τον “Καλλικράτη” ως «μια μεγάλη μεταρρύθμιση που γίνεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά στιγμή\” και δεσμευόμενη να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε πως «είναι βέβαιο ότι πρέπει να λειτουργήσουμε, όπως συνήθως λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, δηλαδή ενωτικά για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον Δήμο μακριά από λογικές διχαστικές».

Από την πλευρά τους ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, που ενημέρωσαν την κα Μπακογιάννη για τα προβλήματα στον δήμο και στην περιφερειακή ενότητα αντίστοιχα, την ευχαρίστησαν για την δέσμευσή της να συνδράμει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Επίσης η πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” , συνοδευόμενη από τον βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον πολιτευτή Στέλιο Νικηφοράκη και στελέχη του κόμματος επισκέφθηκε και το σπίτι του Ελ.Βενιζέλου στην Χαλέπα καθώς και το ίδρυμα ερευνών και μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ενημερώθηκε από τα μέλη του ΔΣ για την πορεία και το έργο του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook