Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο Τυλίσου αυτή την ώρα από μαθητές που διαμαρτύρονται για την κατάργησή του την ώρα που η συνεδρίση του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου είναι σε εξέλιξη.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στον Χάρακα, ενώ το πρωί περίπου 100 άτομα από το Τεφέλι επισκεύτηκαν των Αποστολο Κλινάκη πρόεδρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης

Αιτία της κινητοποίησης η ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, των επικείμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων ανά την Ελλάδα, οι οποίες αφορούν και την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, υπό κατάληψη τελεί από σήμερα και το Γυμνάσιο Τεφελίου, καθώς συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Χάρακα, σύμφωνα με τη λίστα του Υπουργείου.

Όπως εξηγούν γονείς και μαθητές του σχολείου, το Γυμνάσιο Τεφελίου στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, δεκαετίας, όπου φοιτούν περίπου 40 μαθητές, οι οποίοι δεν αποδέχονται την αναγκαστική μετακίνησή του στα πεπαλαιωμένα κτιριακά συγκροτήματα των σχολείων του Πύργου, των Μελεσσών ή του Χάρακα.

Αμέσως μετά το Τεφέλι, , κάτοικοι του Κολυμβαρίου έφθασαν στο γραφείο του Απόστολου Κλινάκη, διαμαρτυρόμενοι επίσης για το \”Σχολικό Καλλικράτη\”,καθώς προβλέπει τη συγχώνευση του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Καληδονίας, με το 12θέσιο δημοτικό Κολυμβαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook