Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου για τη κατασκευή και λειτουργία Βρεφονηπιακών σταθμών στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής συνεχίζει να γίνεται πράξη παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία .

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την ανάθεση μελέτης που θα αφορά την ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού σταθμού στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης και συγκεκριμένα στην οδό Λ. Παστέρ ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί 100 παιδιά και βρέφη εκ των οποίων και 10 με αναπηρία.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πράσινο ενεργειακό παιδικό σταθμό που πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου εμβαδού 794 τ.μ .

Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής προβλέπεται η δημιουργία

– 2 αιθουσών απασχόλησης για 24 βρέφη
– 2 αιθουσών ύπνου για 24 βρέφη

– 3 αίθουσες νηπίων για 44 νήπια
– 1 αίθουσα ύπνου νηπίων για 14 παιδιά συνολικά

– 1 αίθουσα ΑΜΕΑ απασχόλησης για 10 άτομα
– 1 αίθουσα ύπνου ΑΜΕΑ

Επίσης θα κατασκευαστούν χώροι για διάφορες χρήσεις ,κουζίνα , γραφεία αλλά και εξοπλισμός ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός να λειτουργήσει με τις πιο σύγχρονές προδιαγραφές εκπαίδευσης.

Το κτίριο θα είναι συνολικού εμβαδού 887 τ.μ εκ των οποίων τα 430 θα αποτελούν το ισόγειο τα 207,το πρώτο όροφο και τα 250 το υπόγειο .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ .

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι η ίδρυση ενός ακόμη παιδικού σταθμού, ενός χώρου αγωγής και διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για την Ηρακλειώτικη οικογένεια και μάλιστα σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή όπως αυτή της Αγίας Αικατερίνης που τόσο τον είχε ανάγκη .

« Αποτελεί, συνέχισε κ. Κουράκης , σημαντικό στήριγμα για τις εργαζόμενες μητέρες, αλλά και προθάλαμο κοινωνικοποίησης των παιδιών και της εισαγωγής τους στη μάθηση και τη γνώση».

«Εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική αυτή παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας γιατί η αποστολή μας πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook