Απόστρατα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και του στρατού είναι μεταξύ των Ιρανών που απήχθησαν το Σάββατο από σύρους αντάρτες, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των φοιτητών ISNA.

«Ένας αριθμός των απαχθέντων είναι απόστρατοι Φρουροί της Επανάστασης, αξιωματικοί του στρατού καθώς και μέλη άλλων διοικητικών υπηρεσιών», είπε ο Σαλεχί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος με τον οποίο επέστρεφε από την Άγκυρα, όπου ζήτησε τη βοήθεια των τουρκικών αρχών, ο υπουργός επέμεινε ότι οι ιρανοί απαχθέντες είναι «προσκυνητές» που αναχώρησαν για τη Συρία προκειμένου να επισκεφθούν σιιτικούς χώρους λατρείας στη Δαμασκό.

Μια ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή των 48 Ιρανών και ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τρεις μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ στην επαρχία της Δαμασκού.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε την Κυριακή, οι μαχητές της «ταξιαρχίας Αλ-Μπαράα» δήλωσαν ότι οι όμηροι που κρατούν είναι «μέλη των Φρουρών της Επανάστασης», του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του ισλαμικού καθεστώτος, και όχι απλοί προσκυνητές, δείχνοντας κυρίως τις ταυτότητές τους και τις άδειες κατοχής όπλων.

\”Ευτυχώς στο βίντεο που μεταδόθηκε, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι προσκυνητές που είχαν μόνο τα ρούχα τους, τα προσωπικά τους είδη και τις ταυτότητές τους», δήλωσε ο Σαλεχί.

\”Όταν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στη Δαμασκό, οι προσκυνητές άρχισαν να πηγαίνουν στη Συρία, κυρίως απόστρατοι των Φρουρών της Επανάστασης ή άτομα που εργάζονται σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες», τόνισε.

Ο Σαλεχί είπε ότι «απηύθυνε ένα μήνυμα» στους σύρους αντάρτες ζητώντας τους να απελευθερώσουν τους ιρανούς ομήρους.

\”Καθώς βρισκόμαστε στο μήνα της νηστείας του ραμαζανιού και τόσο οι απαγωγείς όσο και οι όμηροι είναι μουσουλμάνοι, στέλνουμε ένα μήνυμα μέσω των μέσων ενημέρωσης, προς τους αντάρτες να επιδείξουν την ισλαμική αδελφοσύνη και να απελευθερώσουν τους συμπατριώτες μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook