Προσαγωγές περίπου 25 τρανς ατόμων, κατά την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στις 9 Αυγούστου στην Αθήνα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ). Σύμφωνα με την καταγγελία, η αστυνομία προσήγαγε τα τρανς άτομα σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής χωρίς κάποια σοβαρή αιτιολογία, ακολούθως προχώρησε σε υποχρεωτική εξέταση τεστ HIV από προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αφού δεν βρέθηκαν θετικά, αφέθησαν ελεύθερα.

«Φαινόμενα όπως το ανωτέρω θεωρούνται a priori καταδικαστέα εφόσον στοχεύουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, γίνονται καταχρηστικά και με κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων κ.λπ. Συν τοις άλλοις, συμβάλλουν στην αποστέρηση συνταγματικών ελευθεριών, διαιωνίζουν στερεοτυπικές αντιλήψεις που οδηγούν στη δυσφήμιση και τις διακρίσεις και αποστερούν τα τρανς άτομα από το δικαίωμα της κοινωνικής αποδοχής και της ισότιμης συμμετοχής στη κοινωνία» καταγγέλλει η ΟΛΚΕ και επισημαίνει στην ανακοίνωση:

 «Η ΟΛΚΕ εκφράζει ολόψυχα την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της στον αγώνα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και των οροθετικών ατόμων που διώκονται, είναι αντίθετη σε κάθε μορφής βία και πράξη καταστολής, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται, ιδιαίτερα όταν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα με βάση (μεταξύ άλλων) το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα και έκφραση φύλου».

 Η ΟΛΚΕ καλεί την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα μέχρι τώρα και να δώσει τέλος στο θεσμικό ρατσισμό απέναντι στη ταυτότητα και έκφραση φύλου, πράττοντας τα δέοντα ώστε να προσφέρει την απαραίτητη νομική προστασία και ασφάλεια στην καθημερινότητα των τρανς φορολογούμενων πολιτών. Η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια και η προστασία – σε καιρούς χαλεπούς – είναι αναφαίρετο δικαίωμα και όχι πολυτέλεια».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook