Το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, το νερό τιμά ο Δήμος Φαιστού διοργανώνοντας τη Γιορτή Νερού στο Ζαρό. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που φέτος έχει ως σύνθημα «Το νερό δίνει ζωή, ας το προστατεύσουμε». Η εκδήλωση αφορά μικρούς, νέους, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς περιλαμβάνει πολλές και πλούσιες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, παιχνίδια νερού αλλά και τον καθιερωμένο πλέον διαγωνισμό ψαρέματος στη λίμνη του Ζαρού.

Οι εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν από το Δήμου Φαιστού την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 10.00  το πρωί στη λίμνη του Ζαρού, μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

 Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς επίσης και  να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα αλλά και την κρητική φιλοξενία.

Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό ψαρέματος μπορούν λάβουν τα σύνεργα ψαρέματος από την οργανωτική επιτροπή και να αλιεύσουν μέχρι και 10 κιλά ψάρια τα οποία μπορούν να κρατήσουν. Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 2 ευρώ ανά κιλό και νικητές θα αναδειχθούν οι 3 πρώτοι ανάλογα με το βάρος των αλιευμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Δήμου Φαιστού 2892340272.

Σας περιμένουμε όλους στο Ζαρό σε μια γιορτή γεμάτη χαρά δημιουργία και διασκέδαση!