Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στο San Alfonso Del Mar Resort στη Χιλή και περιέχει τόσο νερό, όσο θα χρειάζονταν 6.000 κοινές πισίνες! Οι της φωτογραφίες μοιάζουν σαν προϊόν φωτομοντάζ κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Κάτοχος του ανάλογου ρεκόρ Γκίνες, έχει μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο, έκταση που καλύπτει 80 στρέμματα και βάθος 35 μέτρα.

Περίπου 66 εκατομμύρια γαλόνια θαλασσινού νερού από τον διπλανό Ειρηνικό Ωκεανό είναι υπεραρκετά για να φουλάρουν την πισίνα.

Πώς γίνεται μια τέτοια πισίνα να παραμένει καθαρή;

Η τεχνολογία δεν προσθέτει μια σταθερή ροή των χημικών στο νερό, όπως γίνεται συνήθως. Αντί αυτού, 400 σένσορες βακτηρίων λειτουργούν ανά στρέμμα και όταν τα επίπεδα είναι αυξημένα το σύστημα εγχέει αυτόματα τις ίδιες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του πόσιμου νερού.

Ουσιαστικά, το σύστημα καθαρισμού (που ελέγχεται από υπολογιστές) φιλτράρει και καθαρίζει το νερό που παίρνει από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφήνοντας την μονίμως καθαρή και γεμάτη από κρυστάλλινα νερά.

Η θερμοκρασία του νερού μένει σταθερή στους 26 βαθμούς Κελσίου, εννέα βαθμούς υψηλότερη από τη θάλασσα.

Όσο για το κόστος που απαιτείται για να διατηρηθεί καθαρή; Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια το χρόνο φτάνουν και περισσεύουν…
radar.gr