Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ με τίτλο: «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα», στην πόλη της Σητείας από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ – Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων της Σητείας, της Χίου, του Οροπεδίου Λασιθίου και της περιοχής Τροόδους της Κύπρου και άλλες εκδηλώσεις όπως: ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εικαστική έκθεση, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά κ.α.

Επίδειξη Κρητικής Κουζίνας θα γίνει από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου με δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η επιδεικτική υλοποίηση τοπικών εκδηλώσεων για την προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών τοπικών διατροφικών προϊόντων των περιοχών συνεργασίας, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων αυτών προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook