Υπέστειλαν την Ελληνική σημαία στο Δήμο Φαιστού (!) σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για την Περιφέρεια Κρήτης. Το δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά:

«Ο πρώην Δήμος Ζαρού (πλέον ανήκει στον Δήμο Φαιστού) στο Ηράκλειο προσφάτως είχε αδελφοποιηθεί με τον ανάλογο της Βαβαρίας στην Γερμανία. Στο Δημοτικό κτήριο κυμάτιζαν δυο σημαίες, η Ελληνική και αυτή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι δημοτικοί \”άρχοντες\” θεώρησαν σκόπιμο αντί να κατεβάσουν την σημαία της Ε.Ε να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία και να αναρτήσουν την Γερμανική! Η πράξη αυτή έπεσε στην αντίληψη του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στον Ζαρό και αμέσως φρόντισαν ώστε να κατέβει η Γερμανική σημαία απαιτώντας την ανάρτηση της Ελληνικής. Ωστόσο οι αρχές φρόντισαν να αναζητήσουν στα πλαίσια του αυτοφώρου τους \”δράστες\” της… υποστολής της Γερμανικής σημαίας. Εμείς έχουμε να τους προτείνουμε κάτι πιο εύκολο. Ας αρχίσουν από τους δράστες της υποστολής της… Ελληνικής σημαίας που βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο!»

Δεν άργησε να έρθει και η απάντηση από την πλευρά του Δήμου Φαιστού και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσικριτσάκη:

Με λύπη μου πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί για το δημοσίευμα με τίτλο «Υπέστειλαν την Ελληνική σημαία στο Δήμο Φαιστού» που αναρτήθηκε στο δημοσιογραφικό portal: flashnews.gr.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το περιστατικό και προς αποκατάσταση της αλήθειας. Ο πρώην Δήμος Ζαρού που πλέον ανήκει στο Δήμο Φαιστού γιόρτασε φέτος τα 10 χρόνια από την αδελφοποίηση με το Δήμο του Mainburg στη Γερμανία.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας, 25μελής αντιπροσωπεία με προεξάρχων το Δήμαρχο του Mainburg κ.Sep Raisar, από την μικρή πόλη της Βαυαρίας επισκέφτηκε το Δήμο Φαιστού για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση 10 χρόνων αδελφοποίησης.

Με αφορμή την επίσκεψη, στο δημοτικό κατάστημα του Ζαρού κυμάτιζαν η Ελληνική σημαία, η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και η σημαία της πόλης του Mainburg. Για το λόγο αυτό ουδέποτε έγινε υποστολή της Ελληνικής σημαίας και ουδέποτε κυμάτισε η Γερμανική στη θέση της παρά μόνο η σημαία της πόλης που φιλοξενείται από το Δήμο Φαιστού. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να γνωρίζετε ότι άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου 25/8 κατέβασαν τις δύο σημαίες αφήνοντας μόνο την Ελληνική.

Ο Δήμος ουδέποτε υπέστειλε την Ελληνική σημαία από το Δημοτικό Κατάστημα του Ζαρού. Επίσης έχει ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με την αστυνομία έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών που στόχο είχαν να βεβηλώσουν και να προσβάλουν την ιστορία της περιοχής. Ο Ζαρός είναι μια πόλη με ιστορία και φιλόξενους κατοίκους και για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χαλάσει την εικόνα αυτή.

Αυτές τις μέρες ο Ζαρός γιορτάζει και για το λόγο αυτό υποδέχθηκε όπως και οι ίδιοι είχαν κάνει πέρυσι στην Ελληνική αποστολή, αντιπροσωπεία από την πόλη του Mainburg. Στα πλαίσια της φιλοξενίας και της καλλιέργειας ενός κλίματός αγάπης και συνεργασίας ο Δήμος Φαιστού ανέπτυξε σχέσεις με προοπτικές συνεργασίας μελλοντικά τόσο σε αναπτυξιακό όσο και τουριστικό πλαίσιο.

Με αφορμή τα γεγονότα και αλλά και το δημοσίευμα το οποίο επικαλείστε θα ήθελα να γνωρίζετε ότι πριν δημοσιεύσετε οποιαδήποτε είδηση καλό θα ήταν να την εξακριβώνετε πρώτα. Δημοσιεύματα αναληθή και ατεκμηρίωτα δεν τιμούν τη δημοσιογραφία και μόνο κακό μπορεί να κάνουν. Θεωρώ ότι μια τέτοια πράξη μόνο ως κακόβουλη και κακοπροαίρετη μπορεί να χαρακτηριστεί».

Απάντηση Flashnews.gr: Κατά αρχήν να σημειώσουμε ότι ο τρόπος και το ύφος που επιτίθεται στο Flashnews.gr η επιστολή του Δήμου Φαιστού και του Αντιδημάρχου Γ. Τσικριτσάκη δεν αρμόζει σε τοπικό άρχοντα που εκπροσωπεί το Δήμο του.

Επιπλέον να σημειώσουμε ότι στο δημοσίευμα έγινε ξεκάθαρη αναφορά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη είδηση αναδημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για την Περιφέρεια Κρήτης (http://xa-kriti.blogspot.gr). Θυμίζουμε στον κύριο Αντιδήμαρχο ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από 18 Βουλευτές και αποτελεί μέρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και του πολιτεύματος επίσημα. Αν θεωρεί ο Αντιδήμαρχος ότι η σωστή δημοσιογραφία προϋποθέτει την φίμωση ειδήσεων που αφορούν σε συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς να μας το πει, ώστε να αλλάξουμε την νομοθεσία και το σύνταγμα. Ο μόνος χαρακτηρισμός που δεν μπορεί να αποδοθεί στο Fashnews.gr είναι ότι λειτουργεί με κανόνες μεροληπτικής ενημέρωσης, καθότι στον 1,5 και πλέον χρόνο λειτουργίας του φιλοξενεί όλες τις απόψεις από όλους τους πολιτικούς χώρους και αυτό επιβεβαιώνεται από τις 700.000 και πλέον επισκέψεις που δέχεται κάθε μήνα.

Όσον αφορά στο διαδικαστικό να τον ενημερώσουμε ότι υπήρξε από νωρίς προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία με την Δήμαρχο αλλά και τον αρμόδιο του Γραφείου Τύπου, αλλά δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία και εστάλη και email για να δοθεί απάντηση στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Αν υπήρχε κακόβουλη και κακοπροαίρετη διάθεση τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί και ούτε θα υπήρχε και η άμεση ανάρτηση του πλήρους κειμένου της απάντησης του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook