Στην θέση του προέδρου της Βουλής επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Βουλής, προκειμένου να προεδρεύσει σε πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των δανειοληπτών, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Νωρίτερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος από τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κατέπεσε μια αστήρικτη καταγγελία και έκανε λόγο για πολιτική υποχρέωση, που αισθάνθηκε, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και αφού, όπως είπε, πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Είναι τέτοια τα προβλήματα αυτή την ώρα, που θεωρώ πολυτέλεια να απασχολήσω την κοινή γνώμη για τέτοιο θέμα στο οποίο θεωρώ όμως, ότι πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Κατέπεσε η αστήρικτη καταγγελία. Θεωρώ ότι επιβάλλεται, μέσα σε αυτή την πολιτική αναστάτωση ο πρόεδρος της Βουλής να είναι στη θέση του. Το αισθάνομαι πολιτικά μέσα μου ότι πρέπει να ανέβω στην έδρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Μέσα στη Βουλή αισθάνομαι καθαρός και ευχαριστώ όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που έδειξαν μια συμπεριφορά πολιτισμένη, σε μια τέτοια περιπέτεια και μια καταγγελία που τάραξε το πανελλήνιο και κόντεψε να ταράξει όλη την Ευρώπη. Όταν βλέπεις τα ξένα Μέσα να λένε ότι ο πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας, την ώρα που πάει η χώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, κατηγορείται για ξέπλυμα καταλαβαίνετε τι εικόνα στέλνεται για την Ελλάδα».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι «ο κόσμος είναι σε αναμονή, αγανακτισμένος αλλά πολιτισμένα αγανακτισμένος» και πρόσθεσε πως «αν επέλθει αστάθεια και ανωμαλία, μπορεί να δημιουργηθούν γενικότερα και ευρύτερα προβλήματα».

 

in.gr