Καταιγιστικές εξελίξεις στην τραπεζική σκακιέρα φέρνει το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, ενώ στο τοπίο μπαίνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει «προίκα» σε ενδεχόμενη συμφωνία. Μιλώντας στο in.gr πηγές από τις δύο τράπεζες αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν, λέγοντας πως θα το κάνουν μόνο εφόσον τους ζητηθεί από τις εποπτικές αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε πριν από λίγη ώρα διευκρινίσεις από τις δύο τράπεζες. Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο τραπεζών έχει ανασταλεί και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, λίγες μέρες μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Εμπορικής, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Εθνική και την Eurobank, καθώς οι δύο τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας τους. Μία τέτοια κίνηση φέρεται επίσης να έχει και την υποστήριξη της κυβέρνησης και της ΤτΕ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα επιτελεία των δύο τραπεζών εξετάζουν το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Και στο παρελθόν οι δύο πλευρές είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, πλην όμως είχαν στρέψει την προτεραιότητά τους σε άλλες συνεργασίες.

Οι πηγές αναφέρουν ότι πιθανή συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη από τις συνέργιες και θα μειώσει αισθητά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τριπλή συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο η κάθε τράπεζα κατέχει ποσοστό της τάξεως του 6%. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στο in.gr πηγές από τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, λέγοντας πως θα το κάνουν εάν τους ζητηθεί από τις εποπτικές Αρχές. Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και στελέχη της Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε πριν λίγη ώρα από τις δύο τράπεζες διευκρινίσεις αναφορικά με τις σχετικές πληροφορίες που τις φέρουν να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για μετοχική συνεργασία.

Στις 11:05 ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο τραπεζών και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Εν μέσω των σχετικών πληροφοριών οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Eurobank άνοιξαν με σημαντικά κέρδη. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχυόταν κατά 3,48% στα 2,0800 ευρώ και ο τίτλος της Eurobank σημείωνε άνοδο 7,34% στα 1,1700 ευρώ.


Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook