Με Επίκαιρη Ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρνει στη Βουλή το θέμα της πραγματικής μείωσης τιμών, αντί της επικίνδυνης κατανάλωσης των ληγμένων.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σ’ όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα σ’ αυτές με χαμηλά εισοδήματα.
Το γεγονός, της κάθετης μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος και της απώλειας του, γι’ αυτούς που έχουν βρεθεί άνεργοι, την ίδια ώρα που το κόστος ζωής αυξάνεται, με τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών (προϊόντων και υπηρεσιών) να αυξάνονται ή στην καλύτερη περίπτωση να παραμένουν ίδιες, οδηγεί σε αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Επειδή όλα τα οικονομικά δεδομένα, δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης του κόστους ζωής, με μείωση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά επειδή σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, έχει διαπιστωθεί εκ του αποτελέσματος, ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, είτε λόγω μονοπωλιακών καταστάσεων, είτε λόγω εναρμονισμένων πρακτικών και επειδή η δημοσιοποίηση της πρόθεσης σας, να επιτρέψετε τη νόμιμη πώληση προϊόντων και πέραν της ημερομηνίας ανάλωσης, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους καταναλωτές, ενώ ωφελημένοι θα είναι μόνο οι εισαγωγείς τροφίμων

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

1. Προτίθεστε στις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε, να λάβετε ριζικά μέτρα και ποια, για τη μείωση των τιμών; Τι θα πράξετε για τους κλάδους που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός ή τους τομείς που έχουμε εναρμονισμένες πρακτικές;
2. Αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών από τη χρήση τροφίμων πέραν της ημερομηνίας ανάλωσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook