Ο Ακρίτας ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του κυπέλλου ΕΠΣ Χανίων αφού επικράτησε με ανατροπή στο σκορ 2-1 του Κισσαμικού στο Εθνικό Στάδιο Χανίων παρουσία 500 φιλάθλων.

Η ομάδα του Καστελίου πάντως προηγήθηκε στο 14΄με τον Μαραγκουδάκη αλλά ο Ακρίτας αφού ισοφάρισε στο 29΄ με τον Καραδάκη πήρε το κύπελλο με το γκολ του Ορφανού στο 69΄.

Οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κώστα Φραγγιουδάκη στο 92΄.

Τα έσοδα του αγώνα όπως και η αμοιβή των διαιτητών μετά από πρωτοβουλία της ΕΠΣΧ και με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων και των διαιτητών θα δοθούν στον σύλλογο \”Ορίζοντας\” για παιδιά και ενήλικες με καρκίνο.

Το πρώτο για Ακρίτα

Το πρώτο του κύπελλο ΕΠΣ Χανίων στην δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό πανηγύρισε ο Ακρίτας, αφού πέρσι είχε ηττηθεί στο Ε.Σ. Χανίων με 2-1 από τον ΑΟΧ. Η ομάδα του Αποκόρωνα δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αφού ο Κισαμικός ήταν αυτός που αφού είχε καλή ευκαιρία με τον Πολένα στο 10\’ πέτυχε το γκολ στο 14\’ με τον Μαραγκουδάκη.

Ο Ακρίτας ισορρόπησε στη συνέχεια και έφτασε στην ισοφάριση με το γκολ του Καραδάκη στο 29\’ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο στο 1-1 παρά το δοκάρι του Κισσανάκη σε σέντρα στο 37\’. Στο 39\’ έγινε πάντως μια φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους κυπελλούχους που ζήτησαν κόκκινη στον Κ. Φραγγιουδάκη για αγκωνιά πάνω στον Καραδάκη.

Στην επανάληψη δεν έγινε καθόλου καλό παιχνίδι με τις φάσεις να είναι ελάχιστες και ουσιαστικά πέρα από το πέναλτι που ζήτησε ο Ακρίτας στο 66\’ πάνω στον Καλπάκη από τον Κ. Φραγγιουδάκη είδαμε μόνο το γκολ του Ορφανού στο 69\’ το οποίο χάρισε το τρόπαιο στον Ακρίτα.

Στο γκολ κτύπησε ο τερματοφύλακας του Κισαμικού Μουτζούρης σε σύγκρουσή του με τον Κ. Φραγγιουδάκη και ήταν στο έδαφος και ανήμπορος να αντιοδράσει όταν πήρε την μπάλα ο Ορφανός. Ο Κ. Φραγγιουδάκης στο 92\’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Μετά την λήξη ακολούθησαν τα έξαλλα πανηγύρια των ανθρώπων του Ακρίτα και η απονομή του Κυπέλλου ΕΠΣΧ, ενώ κατήφεια υπήρχε στον φιναλίστ Κισαμικό, οι παίκτες του οποίου στην βράβευσή τους φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν μπροστά : \”Είμαι περήφανος που είμαι Κισαμικός\” και πίσω \”Για σένα…Ντίμη\” εννοώντας τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου που έφυγε από την ζωή την Δευτέρα και ήταν από την αρχή της χρονιάς δίπλα στον Κισαμικό μη χάνοντας παιχνίδι της ομάδας του.

Παράπονα για την φάση του 39\’ και αυτή του 66\’ έχουν στον Ακρίτα από τον διαιτητή Τριανταφύλλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10\’ Σουτ του Θ. Πολένα στην κίνηση εξαιρετική απόκρουση του Μπραουδάκη.

14\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Ανιάγκμπε \”τακουνάκι\” του Κισσανάκη, σουτ του Μαραγκουδάκη και 1-0.

22\’ Καλό σουτ του Χαλκιαδάκη καταλήγει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

25\’ Σουτ του Καλπάκη κοντράρει στον Μαραγκουδάκη και μπλοκάρει ο Μούτζουρης.

29\’ ΓΚΟΛ: Μπαλιά του Νεκτ. Θεοδωρακάτου η μπάλα φτάνει στον Καραδάκη που με σουτ ισοφαρίζει σε 1-1.

37\’ Σέντρα του Κισσανάκη η μπάλα πέρνει περίεργη τροχιά και με την συνδρομή και του Μπραουδάκη αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι.

69\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Καραδάκη ο Κ. Φραγκιουδάκης στην προσπάθειά του να διώξει \”γκρεμίζει\” τον τερματοφυλακά του Μουτζούρη και ο Ορφανός επωφελείται και σε κενή εστία πετυχαίνει το τελικό 1-2.

 

Οι συνθέσεις

Κισαμικός: Μουτζούρης (74\’ λ.τ Κοκκινάκης), Θ. Πολένας, Μαραγκουδάκης, Κ. Φραγγιουδάκης, Βεργεράκης, Δοντσίδης, Στρατουδάκης (67\’ Μπαμπουνάκης), Καλαμπακάκης, Ανιάγκμπε, Κισσανάκης, Κλωθάκης (58\’ Ρουστέμι).

Ακρίτας: Μπραουδάκης, Νεκτ. Θεοδωρακάτος, Σφυρής, Μουμίν, Κελαϊδής, Τζαγκαράκης, Μάνος (55\’ Ορφανός), Χαλκιαδάκης, Καραδάκης (82\’ Παπαδημητρίου), Σηφακάκης, Καλπάκης (88\’ Αννιτσάκης).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook