Στο μικροσκόπιο της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται η νέα συμβιβαστική πρόταση για τις αποζημιώσεις για να ξεμπλοκάρει το αδιέξοδο στις εργασιακές σχέσεις.

«Τα όσα η τρόικα επιμένει για τα εργασιακά με βρίσκουν αντίθετο και αντίπαλο» είχε δηλώσει την Τρίτη ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Για την πρόταση αυτή ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση οι στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου, οι οποίοι εξετάζουν όλες τις πτυχές και συνέπειες της συμβιβαστικής πρότασης, για να καθοριστεί η τελική απάντηση της ΔΗΜΑΡ.

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Μπίστη για όλες τις παραμέτρους της διαπραγμάτευσης.

Νωρίτερα από τη ΔΗΜΑΡ έγινε γνωστό ότι το κόμμα του Φ.Κουβέλη επιθυμεί οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά να έρθουν στη Βουλή ως ξεχωριστό άρθρο και όχι ως ενιαίο νομοσχέδιο.

Διαφορετικά, όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, θα υπάρξει αδιέξοδο.

«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά ζητάμε και το σεβασμό στις δικές μας ευαισθησίες» είπε ο κ. Λυκούδης, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν όρια που συγκρούονται με το αξιακό μας φορτίο».

Επανέλαβε ότι η ανατροπή στα εργασιακά δεν παράγει κανένα δημοσιονομικό όφελος και τόνισε ότι μία λύση θα ήταν να έρθουν ως ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή προς ψήφιση. «Δεν θέλουμε να υπάρξει κυβερνητική κρίση» επισήμανε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook