Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στο Δήμο Φαιστού. Στο πλαίσιο εορτασμού, εκδηλώσεις και παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μοίρες, Τυμπάκι, Ζαρό και Πόμπια. Η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή στις Μοίρες, ενώ σε Τυμπάκι και Ζαρό υπήρξε εκπροσώπηση από τοπικούς αντιδημάρχους.

Πριν τις παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. Ειδικότερα στις Μοίρες, όπου παραβρέθηκε η Δήμαρχος Φαιστού, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Επιμνημόσυνη Δέηση, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μοιρών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο των Μοιρών με τη συμμετοχή ιδρυμάτων, συλλόγων και σχολείων της περιοχής ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην παρέλαση συμμετείχε και ο Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου Μ. Στεφανουδάκης κρατώντας την ολυμπιακή δάδα συνοδευόμενος από το αθλητικό σχολείο Πόμπιας ο οποίος σε πρόσκληση της Δημάρχου παρευρέθηκε στο χώρο των επισήμων. Μετά τη λήξη της παρέλασης προσφέρθηκε καφές στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φαιστού.

Με αφορμή τη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη στο μήνυμα της τόνισε μεταξύ άλλων:

\’\’Πριν από 72 χρόνια, το 1940, εκφράσαμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να πούμε όχι στην επιβολή του φασισμού. Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε για την ελευθερία, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια.

Τιμούμε εκείνους που δε δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Σήμερα, το μήνυμα της επετείου είναι, περισσότερο από ποτέ, επίκαιρο.

Όχι μόνο για το σθένος και την αποφασιστικότητα, αλλά και για το αίσθημα ευθύνης και σύμπνοιας που πρέπει να επιδεικνύουμε στις δύσκολες στιγμές.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook