1.700 φυτά (πικροδάφνες) φυτεύτηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Μύρτος και κοντά στα σημεία που εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Τα φυτά αγοράστηκαν και διατέθηκαν από το Δήμο Ιεράπετρας και η φύτευση έγινε με τη συνδρομή και τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Μύρτους και του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

«Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Σήφη Αναστασάκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για το Περιβάλλον κ. Γιώργο Προϊστάκη, για την απόφαση, την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αλλά και την ενεργή παρουσία τους στην προσπάθεια αυτή», τόνισε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αλέκος Παντελάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε πως οργανωμένα ο Δήμος μέσω του νομικού προσώπου προσπαθεί να δώσει το στίγμα για την επόμενη μέρα στην περιοχή των καμένων και θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να τις υλοποιεί με τη βοήθεια των τοπικών φορέων και των πολιτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα του τοπίου και το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή.

«Η επόμενη κίνηση που έχουμε προγραμματίσει είναι να γίνει δενδροφύτευση στις καμένες περιοχές με πεύκα. Γνωρίζουμε όλοι πως για να έχουμε και πάλι δάσος απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο η βούληση μας είναι να μην χαθεί χρόνος και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θα φροντίσουμε να κινηθούμε γρήγορα.

Είναι προφανές πως η πολιτεία και το οργανωμένο κράτος δεν πρέπει να μείνει απαθές αλλά να συνδράμει όπου απαιτηθεί για την προστασία και την αποκατάσταση της περιοχής», ανέφερε ο κ. Αναστασάκης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Προϊστάκης η δενδροφύτευση στις καμένες περιοχές αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook