«Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της 'λίστας Λαγκάρντ'. Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η ακρόασή του με ερωτήσεις βουλευτών.

Η κατάθεση στην Επιτροπή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ψήφισε «παρών» ενώ απέρριψαν την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας.

Η Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, θα συζητήσει και την πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή για να συνεχίσει το έργο της.

Διάψευση Δρούτσα

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Στο κάδρο και ο Δρούτσας για την λίστα Λαγκάρντ - Η αποστολή του φακέλου μέσω διπλωματικής οδού βάζει στο 'παιχνίδι' και το ΥΠΕΞ» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι «ουδέποτε είχα ανάμιξη ή ακόμη και γνώση για οτιδήποτε σχετίζεται με την λεγόμενη 'λίστα Λαγκάρντ'».

Σημειώνει, επίσης, ότι: «Για την υποτιθέμενη 'εμπλοκή' του Υπουργείου των Εξωτερικών λόγω της 'αποστολής φακέλου μέσω της διπλωματικής οδού' ενημερώθηκα μόλις χθες από τα σχετικά δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ με αφορμή την δημοσιοποίηση της σχετικής απάντησης του νυν υπουργού Εξωτερικών. Καλώ δε τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε διεξαγωγή σχετικής ΕΔΕ, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Προειδοποιώ οποιονδήποτε επιχειρεί ή επιχειρήσει να εμπλέξει το όνομά μου στην υπόθεση ότι θα κάνω χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου εναντίον του» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

in.gr