Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη στάση εργασίας οι υπάλληλοι της ΕΥΠ έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τις μισθοδοσίες τους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις που προβλέπονται με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, «με το σχέδιο νόμου υφιστάμεθα αναιτιολόγητες μισθολογικές μειώσεις της τάξης του 30% μεσοσταθμικά. Σήμερα ο μέσος μισθός των υπαλλήλων της ΕΥΠ ανέρχεται σε 1.100 ευρώ. Ο σημερινός χαμηλότερος μισθός των 711€ (νέος υπάλληλος ΥΕ) θα κατρακυλήσει στα 560€. Ο σημερινός μισθός υπαλλήλου ΠΕ με 25ετή προϋπηρεσία από 1.400€ σε 1.050€. Ο σημερινός μισθός υπαλλήλου ΔΕ με 25ετή προϋπηρεσία από 1.275€ σε 900€. Ταυτοχρόνως υπεισερχόμαστε σε καθεστώς εφεδρείας, μετατάξεων και κατάργησης οργανικών θέσεων, με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες για τα ευαίσθητα θέματα, που χειρίζονται οι υπάλληλοι της υπηρεσίας».

Οι εργαζόμενοι αντιτίθεται στο σχέδιο νόμου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι φαντάσματα ούτε υποχθόνια όντα που ζουν στο σκοτάδι, αλλά άνθρωποι με σάρκα και οστά που λόγω της δουλειάς τους δεν διαφημίζουν, δεν προβάλλουν και δεν δηλώνουν την ιδιότητά τους. Οπως αναφέρουν, δεν αποτελούν την αφρόκρεμα των κρατικών υπαλλήλων, παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά προβλημάτων υγείας και παραιτήσεων ενώ διεκδικούν σεβασμό και όχι απαξίωση στη δουλειά τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook