Την προσπάθεια ανάδειξης της στροφής προς την αναπτυξιακή ατζέντα επιχειρεί αυτές τις ημέρες ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης αμέσως μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη, επίσπευση των έργων και της προσπάθειας και την με κάθε τρόπο διάχυση κονδυλίων στις ρημαγμένες επιχειρήσεις.

Παράλληλα αποφασίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχουν στην συζήτηση που διοργανώνεται από τους «Φίλους της Συνοχής» για το Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020.

Πρόκειται για μια κίνηση συμβολισμού από τη μεριά του πρωθυπουργού ο οποίος ξεκαθάρισε στον υπουργό του πως άλλες καθυστερήσεις στην αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως θα παρακολουθεί στενά το έργο του υπουργείου καθώς η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο κι άλλες απώλειες πόρων. Κύκλοι μάλιστα του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν την στήριξη του πρωθυπουργού προς τον κ. Χατζηδάκη αν και διαμηνύουν πως \”λευκές επιταγές και απεριόριστος χρόνος δεν υπάρχει προς κανένα στέλεχος της κυβέρνησης\”.

Αυτό το γνωρίζει ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος επισπεύδει με τη σειρά του το άνοιγμα των μεταφορών, την ανάδειξη μιας σειράς επενδυτικών ευκαιριών αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα ευθύνης του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook