Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το θέμα της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, θα έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει ουσιαστική στήριξη από τον πρόεδρο της Κομισιόν ώστε να αποδεσμευθούν τα χρήματα, δεδομένου ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της με την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός έστειλε απο χθες μήνυμα στους ευρωπαίους εταίριους, καθώς μετά την πολύωρη σύσκεχη στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Α. Σαμαρά ανέφερε ότι «τελείωσε η πρώτη φάση της διαδικασίας προς την ανάπτυξη με την ψήφιση του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου. Τώρα περιμένουμε από την Ευρώπη να κάνει τη δική της κίνηση. Εμείς ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ θετική η εξέλιξη. Το θέμα θα λυθεί μεταξύ αυτών που έχουν το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πόσα χρήματα θα πάρουμε για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις».

Η καταβολή της δόσης-μαμούθ προς τη χώρα μας θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook