Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ\’ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η οριστική απόφαση στην αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ήρθε νωρίτερα από την Παρασκευή οπότε η ΔΕΗ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το λεγόμενο \”χαράτσι\” μέσω των λογαριασμών που εκδίδει.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών όριζε ότι η απόφασή του είναι άμεσα εκτελεστή, κάτι που επιχείρησε και τελικά πέτυχε να ανατρέψει η κυβέρνηση με την προσφυγή στον Αρειο Πάγο.

Το ελληνικό Δημόσιο επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος, για τους οποίους η ΔΕΗ θα πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook