Συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο μέτρο της επιστράτευσης των ναυτεργατών που αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων τονίζουν:

Το Π.Α.ΜΕ καταδικάζει το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που η κυβέρνηση κήρυξε ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες που εδώ και 5 μέρες συνεχίζουν απτόητοι τον πανεργατικό πανελλαδικό αγώνα όλης της εργατικής τάξης κατά του αντεργατικού κυβερνητικού νομοσχεδίου αφού δεν έπιασε ο κοινωνικός αυτοματισμός έρχονται τώρα να σταματήσουν κάθε απεργιακό αγώνα παράνομο όπου γίνεται είναι ικανή να κηρύξουν και στρατιωτικό νόμο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Είμαστε με τους ναυτεργάτες και τους αγώνες τους. Καταγγέλλουμε τους εφοπλιστές τους μεγαλεμπόρους τους μεγαλοπαραγωγούς και όλα τα τσιράκια τους που από το πρωί ως το βράδυ διαμορφώνουν πολεμικό κλίμα ενάντια στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων και από την άλλη οι υποκριτές κάνουν πως στεναχωριούνται για την κόλαση που δημιουργούν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Όχι δεν θα αυτοκτονήσουμε θα αγωνιστούμε για την ανατροπή σας.

Συμπαράσταση από την ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλειου

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου με την παρακάτω ανακοίνωση στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών και καλεί όλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, καταδικάζει την επιχείρηση εκφοβισμού και καταστολής που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και των μηχανισμών της, για να σπάσει τον αγώνα των ναυτεργατών.

Στην αποφασιστικότητα των εργατών της θάλασσας, στην πιο πλατιά συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους τα χαρτιά της επιστράτευσης να κουρελιαστούν.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης που πασχίζει να διασπάσει τον αγώνα των ναυτεργατών ή των αγροτών ή των εργατών και να φέρει το ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι στο άλλο.

Ταυτόχρονα, η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό.

Κάτω η επιστράτευση των ναυτεργατών, κάτω τα χέρια από τους αγωνιζομένους αγρότες, να καταδικαστεί η επίθεση των ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές, μικρέμποροι

Όλοι αύριο Τέταρτη 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, να διαδηλώσουμε μαζί με τους εργάτες ενάντια στην Κυβερνητική καταστολή και τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook