Στα μπλόκα των αγροτών θα βρεθεί σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Λίγες ημέρες πριν από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την Τρίτη για το θέμα, την οποία ζήτησε ο ίδιος και όπου αναμένεται να «κονταροχτυπηθεί» με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτεται σήμερα συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματός του, τους αγρότες που κινητοποιούνται σε Λαμία και Λάρισα. Ειδικότερα, στις εντεκάμιση το πρωί θα βρεθεί στον χώρο της Έκθεσης στη Λαμία και λίγο αργότερα, στη μία το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, δηλώνοντας έτσι την στήριξή του στον αγώνα τους και προκειμένου να επαναλάβει πιθανώς τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στο νέο παραγωγικό μοντέλο που απαιτείται κατά τον ίδιο να αποκτήσει η χώρα.

Ήδη, χθες μιλώντας σε άλλο ακροατήριο, αυτό των εργαζομένων στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ αναφέρθηκε σε μία χώρα που είναι σαν να έχει βγει από έναν καταστροφικό πόλεμο, «με διαλυμένες παραγωγικές υποδομές, με διαλυμένη την οικονομία, με ένα ηθικό των ανθρώπων ιδιαίτερα χαμηλό», επιτιθέμενος εκ νέου στην κυβέρνηση για τη συνέχιση του ‘λάθους’ που ενώ οι εταίροι μας το παραδέχονται, εκείνη «δεν έχει το σθένος να ζητήσει να διορθωθεί».

Μιλώντας στους επιστήμονες, ο κ.Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, θυμίζοντας ότι «πανηγύριζε την προηγούμενη βδομάδα», παρότι μειώθηκαν 6 δις ευρώ τα κοινοτικά προγράμματα για την Ελλάδα, ενώ συνδέθηκαν με το μνημόνιο, δηλαδή με τους στόχους και τους όρους που θέτει η τρόικα.

«Ακόμα και τα ΕΣΠΑ λοιπόν της επόμενης εξαετίας θα εκταμιευθούν ανάλογα με το αν εκπληρώνουμε τους στόχους ενός προγράμματος το οποίο έχει ήδη αποτύχει γιατί είχε λάθος στόχους και το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι οι εταίροι και οι τροϊκανοί που μας επιβάλουν αυτό το πρόγραμμα», είπε. Μίλησε δε, για την ανάγκη δημιουργίας υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας στην χώρα, αλλά και υποστήριξης και αναβάθμισης του ερευνητή, του τεχνικού και του διοικητικού προσωπικού των ερευνητικών κέντρων. Παραδεχόμενος δε πως αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε εποχές περικοπών, επανέλαβε την ανάγκη «να τελειώνουμε με τις περικοπές και το μνημόνιο».

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ.Τσίπρας είχε τη δεύτερη κατά σειρά συνάντησή του μέσα σε διάστημα ενός μήνα με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν. Η συνάντηση έγινε στην πρεσβευτική κατοικία στην χώρα μας και οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενέστερα όσα τους είχαν απασχολήσει στην πρώτη τους επαφή στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου. Φαίνεται έτσι η πρόθεσή του να διατηρήσει τις ‘γέφυρες’ που έχτισε με το ταξίδι του στις ΗΠΑ, καθιστώντας εαυτόν επίσημο συνομιλητή των απανταχού ηγεσιών στο εξωτερικό.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook