Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, έστειλε χθες, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, όπου υπογραμμίζει την ανάγκη ενθάρρυνσης του Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας και ιδιαίτερα της Κρήτης, και μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει ακόμα πως η παγκόσμια οικονομική κρίση και η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας επέδρασαν αρνητικά στον αγροτικό τομέα, με την επιδείνωση του ήδη μειωμένου αγροτικού εισοδήματος και με τα νέα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, κατάσταση η οποία επιδεινώνεται και από το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον πολιτικών και διαχειριστικών μεταρρυθμίσεων της γεωργίας.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης παρακάλεσε τον Υπουργό να ληφθούν μέτρα για την στήριξη των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας, και διαβίβασε το Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων που τέθηκε υπόψη του, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook