Δεκάδες καταθέτες έσπευσαν από νωρίς το πρωί στα Συνεργατικά Ιδρύματα, που λειτουργούν και το Σάββατο, για να αποσύρουν χρήματα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε.

Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονές τους αντιδράσεις.

Στην Λεμεσό καταθέτης πήρε τον εκσκαφέα και πήγε να μπει σε συνεργατική τράπεζα αντιδρώντας στην απόφαση του Eurogroup για την φορολογία των καταθέσεων. Τελικά το βαρύ όχημα το πάρκαρε μπροστά από την τράπεζα.

Έκκληση για ψυχραιμία

Ψυχραιμία συνιστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χρήστος Στυλιανίδης «Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Κάνω έκκληση στον κόσμο να αντιληφθεί τις προσπάθειες που γίνονται. Αυτή η απόφαση είναι εφάπαξ μία φορά και μόνο»

Γιάννης Στουρνάρας : \”Η απόφαση δεν ισχύει για τις καταθέσεις στην Ελλάδα\”

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι εξαιρούνται της χθεσινοβραδινής απόφασης του Eurogroup τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, έδωσε πριν λίγο, με δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Στουρνάρας δήλωσε ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook