Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που προβλέπει περιορισμένο αριθμό οχηματοχιλιομέτρων για τα δημοτικά οχήματα αναφέρεται σε παρέμβασή του, προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αντώνη Μανιτάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης διαβιβάζοντας επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ. Π. Μπαριτάκη.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σημειώνει το πρόβλημα που δημιουργεί η Εγκύκλιος 1155/05-03-2013 που αναφέρεται στην κατανάλωση των καυσίμων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων των Δήμων και πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται, τα μεταφορικά μέσα του Δήμου δεν μπορούν να υπερβούν τα 1200 χιλιόμετρα τον μήνα».

Επισημαίνει δε, ότι για τον Δήμο Βιάννου αυτό σημαίνει ότι: «από το πρώτο δεκαπενθήμερο θα τίθενται εκτός λειτουργίας τα απορριμματοφόρα καθώς και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τα νήπια από άλλους οικισμούς του Δήμου στον Παιδικό σταθμό».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λ. Αυγενάκης ζητά, άμεση λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για τη μεταφορά των νηπίων στον Παιδικούς Σταθμούς και γενικότερα για τις ανάγκες μετακινήσεων των οχημάτων του Δήμου, δεδομένου ότι θα συμπληρώνεται πολύ νωρίς το πλαφόν των 1200 χιλιομέτρων και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook