Γοητεύτηκαν από τη Μήλο, από τις φυσικές ομορφίες , τα ιστορικά μνημεία, οι “Βιλγάτορες”, το μουσικοχορευτικό τμήμα του Συλλόγου που εδρεύει στον Πλατανιά Χανίων. Στο Σύλλογο αυτό ανήκουν οι τέσσερις άνδρες και οι πέντε γυναίκες που ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές εντυπωσίασαν το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου στο προαύλιο της Αγίας Τριάδας του Αδάμαντα, με την αυθεντικότητα της Κρητικής λεβεντιάς, υπό τους ήχους της λίρας,του λαούτου και των πνευστών που έπαιξαν άλλα τρία μέλη του Συλλόγου.

Ο Σήφης Βιγλάκης, επικεφαλής της μουσικοχορευτικής ομάδας λέει “ξετρελαθήκαμε με τις φυσικές ομορφιές της Μήλου. Προλάβαμε και είδαμε αρκετά σημεία. Μας γοήτευσαν οι άνθρωποι, όλοι ήταν αξιολάτρευτοι και φιλόξενοι”. Όταν του επισημαίνουμε ότι αν δεν κάνεις τον γύρο του νησιού με σκάφος, δεν ξέρεις πολλά πράγματα για τη Μήλο, ο λεβεντόκορμος Κρητικός, χαμογελά λέγοντας “να ο λόγος για να ξανάρθουμε στη Μήλο”.

Οι “Βιγλάτορες” αριθμούν 200 μέλη και δραστηροποιούνται όπου υπάρχει Ελληνικό στοιχείο. Πρόσφατα τραγούδησαν και χόρεψαν για τους Κρητικούς της Γερμανίας στη Στουτγκάρδη. Είχε προηγηθεί η εμφάνιση και η αποθέωση τους, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ πρόσφατα οι “Βιγλάτορες” άφησαν τις “πατημασίες” τους και στην Κύπρο.

Οι “Βιγλάτορες” έχουν κυκλοφορήσει ένα πλούσιο DVD με παράστασεις τους, ενώ έχουν δημιουργήσει και το δικό τους site http://viglatores.weebly.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook