Την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ζήτημα των ασφράγιστων βιβλιαρίων υγείας το οποίο ‘’καίει’’ αυτή την στιγμή πάνω από τα μισά αγροτικά νοικοκυριά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων:

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα οδηγεί με μεγαλύτερη ταχύτητα την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών την οποία ξεκίνησε η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, και οι αναθεωρήσεις της, την οποία εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά γράμμα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ως αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και τα παιδιά τους (Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός να μην μπορούν παιδιά να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια λόγω ασφράγιστου βιβλιαρίου υγείας των γονιών τους).

Μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας και της συζήτησης που έγινε, το περιφερειακό συμβούλιο δεσμεύτηκε να πάρει όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα ώστε να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όσων αγροτοκτηνοτρόφων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Τέθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Σταυριανουδάκη Μανούσου το θέμα του χαρατσώματος των αγροτεμαχίων και το ζήτημα που έχει προκύψει με το χαράτσι της ενεργοποίησης των δικαίωμάτων για τις επιδοτήσεις το οποίο είναι παράνομο αφού το κράτος καλύπτει ανά αγρότη το ανάλογο κόστος για να προχωρήσει η διαδικασία της ενεργοποίησης.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους των Χανίων να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των αγροτοπατέρων που έβαζαν και βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια έως σήμερα και που βάζουν πρόσθετα χαράτσια πέρα από αυτά που καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα όταν είναι μαζικοί, γίνονται οργανωμένα με βάση το συμφέρον των αγροτών, των εργατών, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων και όχι αυτά των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και όλων αυτών που πίνουν το αίμα του λαού για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook