Με μια σκληρή ανακοίνωση το ΠΑΜΕ επιτήθεται στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, με αφορμή την υπόθεση του ξενοδοχείου Laguna και τις εκεί κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν πως ο κ. Βαρδάκης συνεργάζεται με τους εργοδότες και στην προκειμένη περίπτωση με τον ξενοδόχο Μήτση. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ποιοί είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές και πόσο χρήσιμοι αποδυκνείονται για τους εργοδότες όταν τους έχουν ανάγκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο Ξενοδοχείο LAGUNA, του Μήτση προσπάθησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από την αρχή της σεζον θέλοντας να κάνουν στάση εργασίας.

Με την παρέμβαση του προεδρείου του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων οδηγήθηκαν σε επίσχεση εργασίας με στόχο των εργοδοτικών συνδικαλιστών να μην συσπειρωθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και να συνεχίσει το ξενοδοχείο να δουλεύει.

Ο μεγαλοξενοδόχος λίγες μέρες μετά για να ευχαριστήσει τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές σε συνάντηση που είχε μαζί τους , έκανε λόγο για άνοιγμα 25 θέσεων εργασίας με τους γνωστούς βέβαια όρους, της απλήρωτης δουλειάς, με μισθούς πείνας κλπ, θέλοντας να δώσει και το έδαφος ώστε να αποκτούν ακόμα πιο στενή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές και εργοδοσία στη λογική του δουλεμπορίου.

Φυσικά οι εργαζόμενοι που καλέστηκαν να πιάσουν δουλειά δεν ανταποκρίθηκαν εκτός από έναν όπου την επόμενη μέρα παραιτήθηκε αρνούμενος να δουλέψει με τους όρους του σύγχρονου δουλεμπορίου που ετοιμάζουν εργοδοσία και κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Εκπληκτος ο πρόεδρος του ΕΚΗ , πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκκολαπτόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός και επί της ουσίας τα έριξε στους εργαζόμενους!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook