Με την πρώτη ματιά, το μηχανοκίνητο αριστούργημα μιας άλλης εποχής μοιάζει με κάθε άλλο αμάξι που φιλοξενείται σε μουσείο αυτοκινήτων: γυαλιστερό, μεγαλοπρεπές, «απολίθωμα»!

Το πανέμορφο αυτό κομμάτι ιστορίας ωστόσο δεν αποκαλύπτει μεμιάς το ένδοξο παρελθόν του, την ώρα που οδεύει αγέρωχα στο μέλλον. 

Η συγκεκριμένη λοιπόν Rolls-Royce Silver Ghost σχεδιάστηκε ειδικά για να πάρει μέρος στους Αλπικούς Αγώνες της Αυστρίας και κατασκευάστηκε για τον πιλότο James Radley, ο οποίος σχεδίασε το νέο σασί της. 

Ο πιλότος την έτρεξε πράγματι στις ορεινές ειδικές διαδρομές του 1913, ολοκληρώνοντας 19 ορεινά περάσματα και περισσότερα από 2.600 χιλιόμετρα. 

\"\"

Μετά τον αγώνα πούλησε το αγωνιστικό διαμάντι, το οποίο πέρασε από τα χέρια δύο ιδιοκτητών, πριν αναδυθεί και πάλι στη δεκαετία του \’50. 

\"\"

Ο νέος ιδιοκτήτης της, Fred Watson, αφού την απόλαυσε για 35 χρόνια, την πούλησε το 1993, όταν και αναπαλαιώθηκε πλήρως. 

\"\"

Η κούκλα παρελθουσών εποχών, που έχει διασχίσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στην εκατονταετία της ζωής της, εθεάθη πρόσφατα στο ράλι Centenary Alpine, του οποίου αποτέλεσε το μονάκριβο κόσμημα! 

\"\"

Ας ευχηθούμε να παραμείνει ακμαία και λειτουργική για άλλα 100 χρόνια…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook