Σαφείς αποστάσεις από την εκτίμηση ότι το αμερικανικό δολάριο θα κάνει δυναμικό comeback το 2014, κρατά η Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής του οίκου, Thomas Stolper, ο οποίος είχε προβλέψει ορθά τη φετινή πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ, εκτιμά ότι τη νέα χρονιά το αμερικανικό νόμισμα θα υποχωρήσει στο 1,40 έναντι του ευρώ για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2011. Την ίδια ώρα, η μέση πρόβλεψη 41 αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg κάνει λόγο για ράλι 7%, με το δολάριο να ενισχύεται στο 1,28 έναντι του ευρώ, έναντι 1,3758 που βρίσκεται τώρα.

Οίκοι από τη BNP Paribas μέχρι τη Barclays και τη Morgan Stanley αναφέρουν ότι η ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ θα επιτρέψει στη Fed να περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. For Για τον Stolper, κάτι τέτοιο θα αντισταθμιστεί από τη διατήρηση των επιτοκίων της Fed κοντά στο μηδέν, ακόμα κι αν μειώσει την αγορά ομολόγων.

“Το tapering έχει περάσει ήδη στην τιμή (του δολαρίου). Δεν βλέπουμε από πού μπορεί να έρθει μια ενίσχυση του δολαρίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε e-mail για να συμπληρώσει ότι “υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ μπορεί ξαφνικά να σπρώξει προς τα πάνω τα επιτόκια, την ώρα που οι αγορές προβλέπουν μια δυνατή απάντηση από τη Fed. Εντούτοις, θεωρούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλώς μια οριακή στήριξη για το δολάριο από τα επιτόκια”.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook