Μαύρα μαντάτα επιφύλασσε για τους Βρετανούς ο Ντέιβιντ Κάμερον σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη για την κατάσταση στη χώρα μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι ότι η απειλή υποχωρεί. Με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν περαιτέρω βροχές και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν να καλυτερέψουν» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του βρετανού πρωθυπουργού.
Παράλληλα, όμως, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξοδέψει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. «Τα χρήματα δεν αποτελούν θέμα σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Κάμερον.
Όπως είπε, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί 1.600 στρατιώτες με χιλιάδες άλλους να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας αν χρειαστεί να παρέμβουν.
Ανακοίνωσε, δε, ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή προκειμένου να επικεντρωθεί στις προσπάθειες αντιμετώπισης των σοβαρότατων προβλημάτων λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας.
Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει την ποσότητα του νερού που έχει πέσει σε περιοχές της Βρετανίας ανέφερε ότι καθημερινά από την περιοχή του Σόμερσετ αντλούνται ποσότητες νερού ίσες με την χωρητικότητα τριών σταδίων Γουέμπλεϊ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook