Ουδόλως με ενοχλεί το αν – τελικά – ιδρυθεί το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Άλλωστε θεωρώ πως είναι τιμητικό για τους Χανιώτες και τους Ρεθυμνιώτες το ότι έχουν λιγότερες δικαστικές υποθέσεις στο Εφετείο απ\’ότι οι Ηρακλειώτες και οι Λασιθιώτες.
Με ενοχλεί το ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, είπε πως θέση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι να ιδρυθεί το εν λόγω Εφετείο, χωρίς να έχει την γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Με ενοχλεί το ότι εδώ και χρόνια οι φορείς των Χανίων – με προεξάρχοντες τους δικηγόρους – αγωνίζονται για να κρατήσουν και δεν αγωνίζονται για να αποκτήσουν.
Με ενοχλεί το ότι ενώ ο \”Καλλικράτης\” όριζε πως το Ηράκλειο θα γίνει το απόλυτο διοικητικό κέντρο στην Κρήτη. Ουδείς. Μα ουδείς, ούτε φορέας, ούτε βουλευτής των Χανίων, βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί και να μιλήσει για συγκρητισμό και \”εξυπηρέτηση των πολιτών\”.

Με ενοχλεί πως ενώ τα Χανιά ήταν απο την αρχή έως το τέλος η έδρα των Γενικών Διοικητών Κρήτης, δεν βρέθηκε ούτε ένας που να απαιτήσει να μοιραστούν οι έδρες και στα Χανιά να εδρεύει ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στο Ηράκλειο ο αιρετός Περιφερειάρχης Κρήτης.

Με ενοχλεί που τα Χανιά δεν διεκδικούν, δεν απαιτούν, δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους ασχέτως με την κομματική τοποθέτηση του καθένα. 

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook