Τουλάχιστον 13 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στο Σουέζ, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές στο πρακτορείο Reuters. Ιατρικές πηγές πάλι ανέφεραν πέντε νεκρούς στο Κάιρο.

Περίπου 870 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά τις βίαιες κινητοποιήσεις, με αίτημα την ανατροπή του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές. Ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν χτυπηθεί από σφαίρες και η κατάστασή τους θεωρείται σοβαρή. Οι 450 από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και μόνο 420 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Από τις συγκρούσεις έχουν τραυματιστεί και αστυνομικοί, όμως παραμένει αδιευκρίνιστο το πόσοι.. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αριθμοί αυτοί από επίσημες πηγές.

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Την ίδια στιγμή, αναφορές κάνουν λόγο για κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών. Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι το κτίριο φλέγεται. Την ίδια στιγμή, πυροβολισμοί ακούστηκαν στους δρόμους του κεντρικού Καΐρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook