Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο χρυσός διευρύνοντας τα κέρδη που σημείωσε για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω αύξησης των φόβων για την μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, τονώνοντας τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.568,80 δολ. η ουγγιά στις 0026 ώρα Γκρίνουϊτς, μετά την διαμόρφωση στα 1.572,96 δολ. η ουγγιά την προηγούμενη συνεδρίαση, μόλις 3 δολ. χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 1.575,79 δολ. η ουγγιά, στα οποία αναρριχήθηκε τον Μάϊο.

Τα αμερικανικά συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν άνοδο περίπου 0,50% φθάνοντας στα 1.569,60 δολ. η ουγγιά.

Οι φόβοι για κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη διογκώθηκαν μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από την Moody\’s στο «junk».

Νέα σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Ευρώπη μετά τη συνεδρίαση των 17 Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, που έκαναν λόγο για πρώτη φορά για «επιλεκτική χρεωκοπία» της Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη να περιοριστεί η κρίση και να μην μεταδοθεί στην Ιταλία και την Ισπανία.

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι αμερικανικές μετοχές για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Σταθερός ήταν σήμερα ο Dollar Index μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook