Παλιοί και νέοι θεσμοί του πολιτιστικού μωσαϊκού της Ιεράπετρας, βγαλμένοι από τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια, υπόσχονται και φέτος μια πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική διαδρομή

Υποσχόμενες και φέτος πολλές βραδιές ψυχαγωγίας και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους σε κάθε σημείο του Δήμου, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιεράπετρας για το Καλοκαίρι 2016.  

Συνεχίζοντας και φέτος τον καταξιωμένο πλέον θεσμό των Κυρβείων και οργανώνοντας παράλληλα νέα φεστιβάλ και ψυχαγωγικές δράσεις, οι φετινές εκδηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τόσο στην πόλη της Ιεράπετρας όσο και στις Τοπικές Κοινότητες. 

Σημαντική ενότητα στο πολιτιστικό πρόγραμμα  αποτελούν οι νέες προτάσεις της επιτροπής εκδηλώσεων της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας που αφορούν στην υλοποίηση της Ναυτικής Εβδομάδας στο Νότο σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ιεράπετρας  και στη διοργάνωση του Παιδικού Φεστιβάλ με δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους. 

Ιδιαίτερο σημείο του πολιτιστικού προγράμματος αποτελούν και οι Εικαστικές Εκθέσεις στο Οθωμανικό Τέμενος (Τζαμί) που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.  

Μέσα από ένα πλούσιο Πολιτιστικό Οδηγό, που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, οι πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και για τις παραδοσιακές βραδιές που διοργανώνονται με την ευθύνη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε πολλές Τοπικές Κοινότητες. 

Στις προσδοκίες της οργανωτικής επιτροπής αναφέρθηκαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, κα. Χατζημαρκάκη και κ. Γεωργαλάκης αντίστοιχα. 

Όπως τόνισαν: «Με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ιεράπετρας προσδοκούμε να σας ταξιδέψουμε για ένα ακόμα καλοκαίρι στον κόσμο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Εμπλουτίζοντας και ανανεώνοντας το πολιτιστικό μας πρόγραμμα, προσελκύοντας όλες τις ηλικίες και ικανοποιώντας όλες τις προτιμήσεις, με γνώμονα την ποιότητα και  σεβασμό στην  τοπική παράδοση, σας παρουσιάζουμε τον Πολιτιστικό Οδηγό, Καλοκαίρι 2016. 
Τα Κύρβεια, η Ναυτική Εβδομάδα στον Νότο, το Παιδικό Φεστιβάλ, παλιοί και νέοι θεσμοί του πολιτιστικού μωσαϊκού της Ιεράπετρας, βγαλμένοι από τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια ανθρώπων της πόλης μας,  υπόσχονται και φέτος μια πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική διαδρομή».

 Στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διατηρήσει αξιόλογους πολιτιστικούς θεσμούς και να δημιουργήσει νέους, αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή στον Δήμο Ιεράπετρας αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να απολαύσει τις πολιτιστικές δράσεις. 

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κρατώντας τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής μας πολιτικής και έχοντας σταθερό μας προσανατολισμό τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στον δήμο μας, καταθέτουμε και φέτος μια πλούσια πολιτιστική πρόταση που υποστηρίζει εξαιρετικές συνεργασίες. 

Αναδεικνύοντας τις τοπικές δημιουργίες και αναπτύσσοντας  συνεργασίες με ποιοτικά καλλιτεχνικά σχήματα, το πολιτιστικό καλοκαίρι της Ιεράπετρας μας προκαλεί να αφεθούμε και φέτος σε μια πολιτιστική πανδαισία. 

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, χοροί, εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα, παιδικές εκδηλώσεις και αθλητικές δράσεις δίνουν τη δική τους ταυτότητα σε κάθε γωνία του Δήμου Ιεράπετρας, προσφέροντάς σε εμάς και τους επισκέπτες του τόπου μας στιγμές γνήσιας ψυχαγωγίας. 

Σας καλώ να απολαύσετε τις πολιτιστικές δράσεις στον δήμο μας και να αφεθείτε στην ιδιαίτερη πολιτιστική πανδαισία που αναδεικνύει το πολιτιστικό υπόβαθρό της Ιεράπετρας μέσα από τη  γόνιμη πολιτιστική συνεργασία» καταλήγει στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. 

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook