Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές του Λονδίνου μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Τα βρετανικά πρακτορεία μιλούν για δυο συντονισμένες επιθεσεις, η μία σημειώθηκε στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου όπου ένα όχημα όρμησε πάνω στην καγκελόπορτα, χτυπώντας προηγουμένως ποδηλάτες και πεζούς στη γέφυρα Westminster και η δεύτερη αφορά επίθεση άγνωστου άνδρα με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού. Ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε δυο από τα κεντρικότερα σημεία της αγγλικής πρωτεύουσας στα οποία υπάρχει έντονη αστυνόμευση λόγω κυρίως του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.   

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τύπο, άγνωστος ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι ενάντια σε αστυνομικό της φρουράς που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο. 

Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες στη γέφυρα του Westminster, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου.Τέσσερις εξ’ αυτών είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.Tο βρετανικό πρακτορείο Press Association, επικαλούμενο έναν γιατρό μεταδίδει ότι ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Παρότι στην αρχή το δίκτυο SKYNEWS ανέφερε για μια νεκρή γυναίκα, με νέα ανάρτηση του στο Twitter ενημέρωσε ότι τελικά οι νεκροί είναι δυο.

Την ίδια ώρα, ο independent, ενημερώνει για την σύλληψη δυο ατόμων που εμπλέκονται στα περιστατικά. Αυτόπτες μάρτυρες που μιλούν για τον δράστη, κάνουν λόγο για έναν άντρα γύρω στα 40 από την Ασία, ο οποίος κρατούσε ένα μαχαίρι περίπου 20 εκατοστών. Φορούσε ένα λεπτό μπουφάν, σκούρο παντελόνι και πουκάμισο.

H Telegraph αναφέρει ότι την ώρα του επεισοδίου στην γέφυρα του Westminster βρίσκονταν γάλλοι μαθητές, μεταξύ των οποίων τρεις τραυματίστηκαν.   

Ταυτόχρονα, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ύποπτο πακέτο το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο που σκόρπισε τον τρόμο έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της, ενώ φυγαδεύτηκε από το κτίριο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.  Εκπρόσωπος της δήλωσε ότι η πρωθυπουργός είναι ασφαλής. Το κτίριο έχει αποκλειστεί , ενώ οι βουλευτές που βρίσκονται εντός δηλώνουν καλά στην υγεία τους. Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο από την πρώτη στιγμή της επίθεσης έχουν απαγορευθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Westminster, που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Βρετανικής Βουλής ανέφερε πως «υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, εντός του προαύλιου χώρου. Φαίνεται πως ένας αξιωματικός της αστυνομίας μαχαιρώθηκε, και ο φερόμενος δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Εναέριο ασθενοφόρο έφτασε στον τόπο του περιστατικού για να τους μεταφέρει. Υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερα βίαια περιστατικά». 

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με το State Department να παρακολουθεί στενά το αιματηρό συμβάν. Παράλληλα, με ανακοίνωση του το αμερικανικό ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τους Αμερικάνους πολίτες που βρίσκονται στο Λονδίνο, καθώς και τους Βρετανούς.

Ο σταθμός Westminster του μετρό έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, το ίδιο ισχύει και για το London Eye το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του ενώ από την πλευρά τους οι υγειονομικές αρχές ζητούν από τους πολίτες της βρετανικής πρωτεύουσας να μην καλούν ασθενοφόρο εάν δεν παρίσταται πραγματική ανάγκη.

Το περιστατικό έρχεται ένα χρόνο από την «μαύρη επέτειο» της τρομοκρατικής επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας Διέκοψε τη συνεδρίασή του για το δημοψήφισμα 

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας διέκοψε την συνεδρίαση του με θέμα την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής, Κεν Μάκιντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook